maandag 13 juli 2015

De Schroeiproeven

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het labyrint zijn ontsnapt. Ze denken dat ze veilig zijn, maar zijn hun beproevingen wel echt voorbij? Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren, of is het al te laat? En kunnen ze de gevaarlijke ziekte, de Vuring, waarvan ze dachten er immuun voor te zijn, wel echt uit de groep bannen? 

Aanrader? Na het lezen van 'De labyrintrenner', waar ik op slag fan van was, kocht ik deel 2 en waarom ook niet, ook ineens deel 3. Thuis aangekomen begon ik onmiddellijk te lezen en al snel leefde ik helemaal mee met Thomas, Teresa, Newt en de anderen. Ik was bijna onmogelijk uit het boek te krijgen en las van aan het ontbijt tot 's avonds mijn ogen dichtvielen van de slaap. 
Na hun ontsnapping uit het labyrint worden de overlevende Laarders opgevangen door een groep mysterieuze redders, die hun naar een veilige plek brengen, waar ze kunnen eten en slapen. De volgende ochtend blijken de redders echter verdwenen te zijn, hangen er lijken aan het plafond, wordt het gebouw omringd door een groep krankzinnige mensen en kunnen Thomas en de andere jongens Teresa nergens vinden. Wel ontmoeten ze een mysterieuze jongen, die beweert hetzelfde als de Laarders te hebben meegemaakt, maar dan als enige jongen in een groep meisjes. Ze ontdekken aan de hand van een unieke tattoo op ieders rug dat er een groep a en een groep b is, en dat iedereen daar een speciale rol in speelt. Wanneer op een dag een vreemde man, iemand van WICKED,  het gebouw binnenkomt en hun vertelt dat de proeven nog niet gedaan zijn, moeten Thomas en zijn vrienden de Schroei binnengaan, het gevaarlijkste deel in de verwoeste wereld. De man vertelde hun namelijk dat ze allemaal met de Vuring zijn besmet en dat ze het medicijn enkel krijgen wanneer ze op tijd het afgesproken punt bereiken. Dat blijkt alleen niet zo makkelijk als het lijkt, want ze worden niet alleen door de Cranks opgehouden, maar ook door groep b, waarvan Teresa nu de leidster blijkt te zijn. En dat is nog niet alles. Teresa lijkt ervan overtuigd dat Thomas haar iets verschrikkelijks heeft aangedaan en is vastbesloten hem te doden, koste wat kost. 
'De Schroeiproeven' was een enorm spannend boek. Je kon gewoon niet stoppen met lezen, omdat er op elke bladzijde wel een nieuw mysterie beetje bij beetje werd opgelost en je gewoon moest weten hoe het nu helemaal in mekaar zat. Zeker weten een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten