donderdag 2 juli 2015

Enders

De Bodybank is vernietigd.
Callie en haar broertje zijn eindelijk veilig.
Hopen ze.

Maar al snel merkt Callie dat de Ouweheer nog steeds controle over haar heeft. En niet alleen dat. Omdat Callie's chip anders is dan de anderen, lukt het hem zelfs in haar hoofd te praten. De enige manier om voorgoed van hem af te zijn is door de chip in haar hoofd weg te laten halen. Alleen is die ingreep zeer gevaarlijk en de kans dat ze slaagt miniem. Bovendien hoort Callie ook steeds de stem van haar overleden vader in haar hoofd, die ze wanneer ze de chip zou laten weghalen, ook zal kwijtraken. Nadat ze een mysterieuze jongen ontmoet, die beweert de zoon van de Ouweheer te zijn, speelt er maar één gedachte in Callie's hoofd: Wie kan ze echt vertrouwen?


Aanrader? Na deel 1, 'Starters', te hebben gelezen, was ik zeer nieuwsgierig naar deel 2. Ik dus snel naar de bib, en na een tijdje de rekken afspeuren vond ik 'Enders'. Net als het voorgaande boek zeer spannend en vlot geschreven, erg moeilijk weg te leggen. :-) 
Callie denkt dat ze nu echt veilig is. De Bodybank, een kwaadaardige organisatie die jonge tienerlichamen aan de Enders verhuurt, werd vernietigd, waardoor zij en de anderen hun lichaam nu eindelijk weer helemaal voor zichzelf hebben. Haar broertje en zij wonen in een prachtige villa, komen niets te kort en genieten van de luxe. Tot Callie de stem van de Ouweheer in haar hoofd begint te horen. En daar blijft het niet bij. Het lukt hem zelf Callie's lichaam te besturen, zonder dat zij er iets tegen kan beginnen, maar terwijl ze wel nog volledig bij bewustzijn is. Wanneer op een dag in het winkelcentrum een metal (een starter met een chip in het hoofd, net als Callie) voor haar ogen ontploft, weet ze dat de Ouweheer hierachter zit. Hij lokt Callie naar zich toe, maar wanneer ze op de plaats van afspraak aankomt, wordt ze niet in de auto van de Ouweheer, maar in die van Hyden geduwd, een jongeman die beweert de Ouweheers zoon te zijn, maar hem en zijn plannen verafschuwt. Samen met deze mysterieuze jongen maakt Callie plannen om alle Metals te redden en de Ouweheer zo voor altijd uit hun leven te bannen. 
Een erg spannend boek, zoals ik al zei zeer moeilijk weg te leggen en... een einde om van te smullen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten