dinsdag 16 juni 2015

Vijftien dagen zonder hoofd

Het leven is niet gemakkelijk voor Laurence. Zijn moeder is verslaafd en zijn broertje Jay is geobsedeerd door Scooby Doo. Wanneer Laurence hoort van een radioquiz waarmee hij een luxe vakantie kan winnen, denkt hij hiermee alle problemen te kunnen oplossen. Een onbezorgde vakantie zal hun gezin goeddoen. Maar wanneer hun moeder op een dag niet thuiskomt, moet Laurence ineens voor Jay zorgen. Uit angst voor jeugdzorg probeert hij de verdwijning van zijn moeder voor iedereen geheim te houden. Maar hij kan het geheim niet voor eeuwig verborgen houden...

Aanrader? Lang geleden dat je nog iets van me hoorde hé? Het enige wat er de afgelopen dagen gebeurde, was dat er af en toe een boek bij kwam te staan in het lijst(je) dat je nu rechts van je ziet (tenzij je dit bericht per mail ontvangen hebt). Maar je bent nog lang niet van me af hoor. :-)
'15 dagen zonder hoofd', was een leuk, grappig boek. Laurence woont in een appartement met zijn drankverslaafde moeder en zijn door Scooby Doo geobsedeerde broertje Jay. Al enkele dagen neemt hij, onder naam van zijn gestorven vader, deel aan een radioquiz met als hoofdprijs een luxe vakantie. Het zal zijn gezin goed doen, denkt hij. Laurence wringt zich in allerlei bochten, komt te laat op school, sleept zijn bokkige broertje mee naar de telefooncel en leeft in een totale puinhoop, toch geeft hij de moed niet op.
Ja, echt wel een aanrader. Vlot, goed geschreven en grappig, wat wil je nog meer? ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten