zaterdag 15 februari 2014

De grijze jager: De ruïnes van Gorlan

Misschien ben ik een beetje te laat, want ondertussen is het twaalfde of dertiende boek al weer uitgekomen, maar ik ben dus begonnen met het lezen van de boeken "De grijze jager".
Het eerste deel heet "De ruïnes van Gorlan".

Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zij hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit gekend heeft. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van de Grijze Jagers te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape een een kleine pony.
Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat, komt hij erachter dat de wapens van de Grijze Jager zo slecht nog niet zijn...

Schrijver? John Flanagan
Aanrader? Ik vind het echt een superleuk boek! Je leest het in één ruk uit en ik wou de hele tijd blijven doorlezen. Het is spannend en heel tof om te lezen hoe Will van een wees die zijn ouders niet kent veranderd in een leerling-jager en leert om met pijl en boog te werken, te leren paardrijden... Het is ook leuk dat je af en toe leest hoe het met de ander weeskinderen verdergaat. Echt een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten