zaterdag 10 mei 2014

Duivelsstrijd

Op het KJV-feest kon je ook boeken kopen. Dit boek, "Duivelsstrijd", heb ik daar gekocht. Het is heel spannend en goed geschreven.

De Zuidelijke Nederlanden, 17e eeuw. twee weken geleden werd Dorothea door haar oom, bisschop Hemelsoet ui het weeshuis gehaald. Voor de buitenwereld is de bisschop een heilige, iemand die ontzag en bewondering oogt. Maar Dorothea weet wel beter: elke avond moet ze hem opsluiten in de kelder. Daar vecht hij tegen de duivel die bezit van hem neemt.

Lieven is de zoon van een beul, veracht door de hele stad. 's Nachts gaat hij op zoek naar de weerwolf die al verschillende slachtoffers heeft gemaakt. Op een van zijn nachtelijke omzwervingen botst hij op de knappe Dorothea. Als een bezetene klauwt ze zijn gezicht open, om de dag nadien om een kus te bedelen. Heeft zij iets met de moorden te maken?

Aanrader? In het begin stelde ik dit boek steeds uit. Tot ik plots tegen mezelf zei: "Nu moet je er toch echt wel eens in beginnen." En kijk, het boek was heel leuk, spannend en las heel vlot. Er kwam natuurlijk ook wel wat romantiek in... :-)  Daarom vind ik dit boek echt wel een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten