zaterdag 15 maart 2014

De Grijze Jager: Losgeld voor Erak

Nu je toch een beetje mee bent met de personages van "de Grijze Jager" kan ik met een gerust hart nog een boek bespreken.

Het verhaal dat nog verteld moest worden...
Als Erak tijdens een rooftocht langs de verre kust van Arrida in een hinderlaag loopt en gevangen wordt genomen, worden zijn mannen naar Araluen gestuurd om losgeld voor hun aanvoerder op te halen. Will en Halt besluiten hun vriend te helpen en het losgeld af te geven, en prinses Cassandra, oftewel Evanlyn, gaat mee om gewicht te geven aan de delegatie. Ook Arnaut en Gilan zijn van de partij, al was het maar ter bescherming van Evanlyn. Al snel komen ze erachter dat de hevige zandstormen en de hete woestijn een minstens zo geduchte vijand vormen als de gevaarlijke krijgers die Erak in gijzeling houden.
Boek 7 speelt zich af in de tijd dat Will nog een leerling was en komt chronologisch voor boek 5, De magiër van Macindaw.

Aanrader? Het is misschien een beetje raar dat Will nu geen volwaardige Grijze Jager is, maar een leerling, maar dat maakt het boek niet minder leuk. Het is nog steeds heel spannend, vooral als Will zijn paardje Trek even kwijtraakt. Dit boek is echt een aanrader!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten